CHRUDIMSKO – Seniorka přišla o celoživotní úspory.

CHRUDIMSKO – Seniorka přišla o celoživotní úspory.

Dne 4. dubna 2018 vyjížděli hlinečtí kolegové do místní Italské ulice k případu okradené seniorky.
K té kolem desáté hodiny dopolední zavítal falešný pracovník energetické společnosti s tím, že jí budou vyměňovat elektroměr a potřebuje zaplatit částku 2.600 korun. Stařenka dotyčného pozvala do domu a šla do pokoje pro peníze. Bohužel nezvaný host viděl, odkud si žena bere peníze a při následném rozhovoru využil moment překvapení a obálku s celoživotními úspory v hodnotě přes 100.000 korun podvedené seniorce prach sprostě ukradl. Pak jen oznámil, že jde do auta rozměnit a rychlým krokem odešel neznámo kam. Do žádného auta prý ale nenastoupil.

K popisu muže víme jen strohé informace: věk mezi 30 až 40 lety, světlé pleti, hovořící plynule česky, kaštanové krátce střižené vlasy a měl brýle, na sobě měl modré kalhoty a vínovou bundu do pasu, přes rameno měl nahnědlou tašku na popruhu.

Tímto žádáme veřejnost o pomoc při dopadení neznámého pachatele a zároveň upozorňujeme na další možné falešné pracovníky různých společností. Nikoho neznámého si do bytu nepouštějte a už vůbec nikomu nic neplaťte. Informace nám sdělte osobně na kterékoli služebně nebo zavolejte na linku 974 572 701 či 974 572 700. Děkujeme.

por. Mgr. Jiří Tesař
tiskový mluvčí Krajské ředitelství Policie ČR