FOTO: Hala SOŠ a SOU Třemošnice prochází rekonstrukcí

FOTO: Hala SOŠ a SOU Třemošnice prochází rekonstrukcí

Třemošnice – V areálu Střední odborné školy a Středního odborného učiliště technického v Třemošnici je rušno. Za provozu školy probíhá rekonstrukce haly s dílnami. Ta je v provozu od roku 1974. Jde o projekt Realizace úspor energie – SOŠ a SOU technické Třemošnice.

Stavbu provádí Realitní a stavební společnost s.r.o. se sídlem v Brně, pobočka Čáslav. Na správné provedení stavebních prací, které budou trvat přibližně devět měsíců, dohlíží stavbyvedoucí Michael Buchta. „V rámci stavebních prací bude provedeno zateplení vnějšího pláště budovy, výměna oken, a hlavně zateplení střechy, spojené s výměnou střešních světlíků v průběhu letních prázdnin,“ dodává stavbyvedoucí. Práce probíhají od pondělí do soboty, někdy dokonce i v neděli. Stavební práce se neobejdou bez hluku, a proto v době, kdy budou probíhat maturitní a závěrečné zkoušky, budou práce pozastaveny.

Vzhledem k tomu, že rekonstrukce haly probíhá za provozu školy, bylo nutné přijmout taková opatření a vytvořit takové podmínky, aby byla zajištěna bezpečnost žáků i ostatních zaměstnanců školy. Prostor haly je ohraničen plotem, kam je vstup zakázán. Kvůli přijíždějícím kamionům s materiálem je zakázáno parkování uvnitř areálu.

Rekonstrukce je plánována do 30. listopadu tohoto roku. Celkové způsobilé výdaje budou 14 017 693 Kč, z toho je dotace Evropské unie 5 607 077 Kč a příspěvek příjemce podpory 8 410 616 Kč.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník