V Třemošnici se konala liga okresu Chrudim

V Třemošnici se konala liga okresu Chrudim

Třemošnice – V sobotu 5. května se na místním třemošnickém fotbalovém hřišti konal již 24. Ročník ligy okresu Chrudim, Okresní kolo hry Plamen a okresní kolo Chrudimi a Pardubic. Akci pořádal SHČMS okresu Chrudim, Odborná rada mládeže, OSH Chrudim a SDH Třemošnice.

V dopoledních hodinách se konala liga na 100 metrů s překážkami. Poté následovala štafeta 4x 100 metrů. . Než soutěžící odběhali, v mezičase byly připraveny testy pro jednotlivce.

Odpoledne se od 13. hodin konala liga okresu Chrudim a o pohár starosty města Třemošnice.

Na tento ročník bylo přihlášeno 11 družstev žen a 23 družstev mužů z měst a obcí: Morašice, Výsonín, Zbožnov, Hlinsko, Choltice, Zderaz, Chrudim, Otradov, Lukavice, Rosice, Slatiňany, Horka, Seč, Leštinka, Skuteč, Třemošnice, Počátky, Studnice, Vížky, Brčekoly, Prosetín, Krouna, Rychnov, Štěpánov a Hrochův Týnec.

Hlavní první cenou byl 50 litrový sud a druhé a třetí místo obdrželo menší soudky. Každý závodník obdržel menší upomínkovou cenu.

Občerstvení a technické zabezpečení poskytovali dobrovolní hasiči z Třemošnice. Po celý den akce svítilo krásně slunce a tak se celá akce povedla na výbornou.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník