V Závratci zapadla sanitka, pomoc museli hasiči

V Závratci zapadla sanitka, pomoc museli hasiči

Třemošnice/Závratec – V neděli 21. června zasahovali dobrovolní hasiči Třemošnice u technické pomoci – čerpání vody ze sklepa v ulici V Luhách v Třemošnici. Během zásahu ale na žádost Krajského operačního a informačního střediska Pardubického kraje byli hasiči odvoláni na jiný typ události.

Do Závratce vyjížděla Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje z důvodu rychlosti dojezdu k místu události. Jednalo se o štípnutí hmyzem se silnou alergickou reakcí. V Závratci skoro při dojezdu do cíle ale vůz s posádkou zapadl. Lékař se sestřičkou museli k pacientovi vyrazit po svých a poskytnout neodkladnou lékařskou péči. Během ošetřování pacienta zkoušel řidič sanitky vyjet, ale zapadl více. Na pomoc přispěchal traktor, jenže ten z důvodu velmi podmočeného terénu na místě zapadl také. Ten si na místo události vyžádali dobrovolní hasiči z Třemošnice.

Hasiči na místě byli velmi brzy. Pacientku naložili do svého osobního zásahového vozu a vyčkali na příjezd druhé posádky ZZS.

Na místo byl povolán další traktor ze Služeb města Třemošnice. Ten vytáhl vůz záchranky z druhé strany cesty a následně pomohl vytáhnout také zapadlý traktor. „Je to tak asi měsíc, tady kopali elektřinu nahoru do chaty, a ta zem si ještě nesedla. Teď po deštích je cesta narušená kopáním a zem ještě pořádně neslehla.“ dodává k situaci místní obyvatelka.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník