Na přehradu Pařížov je vstup zakázán

Na přehradu Pařížov je vstup zakázán

Pařížov  – Velmi oblíbená destinace pro návštěvy turistů, procházky kolem přehrady a poté návštěva hráze. Tato technická památka s krásnou architekturou byla pro hodně zvědavých očí uzavřena. V současné době není tak vstup na přehradu povolen.

ZÁKAZ VSTUPU

Vedení Povodí Labe, státní podnik se rozhodlo, že vzhledem k tomu, že návštěvníci vstupovali svévolně do prostoru hráze bez vědomí pana hrázného byl přístup z bezpečnostních důvodů zamezen. V současné době až do dovolání platí, že nejsou povoleny ani hromadné exkurze a vodní dílo z důvodu nemožnosti dodržování nastavených hygienických důvodů je zavřeno.

BRÁNA SE NÁVŠTĚVNÍKŮM OTEVŘE

Naštěstí se nestane, že bude úplně izolována od veřejnosti. Návštěvníci mohou přehradu navštívit pouze na Den otevřených dveří, kdy mohou turisté přehradu navštívit i s výkladem pana hrázného.

STAV NOUZE PŘEKAZIL AKCI

„S ohledem na situaci, která byla vyvolána nouzovým stavem v souvislosti s koronavirem, byla akce Den otevřených dveří naplánována na letošní jaro zrušena. Náhradní termín této akce bude zveřejněn na internetových stránkách Povodí Labe.“ dodává Irena Kvapilová, provozně technický náměstek státního podniku Povodí Labe.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník