FOTO: Hasiči zasahovali u požáru pařezů

FOTO: Hasiči zasahovali u požáru pařezů

Třemošnice – Lhůty – Ve středu 25. března krátce po 20. hodině vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Seč, dobrovolná jednotka Třemošnice a policisté z obvodního oddělení Třemošnice k nahlášenému požáru lesního porostu nad obcí Lhůta.

Po příjezdu jednotek na místo nahlášení bylo zjištěno, že se jedná o požár lesního porostu a zbytků dřeva po lesní těžbě. Jednalo o plamenné hoření, včetně zahoření pařezů a prohořívání v podrostu. Zasažená plocha byla cca 150x50m a v této ploše bylo cca 10 ložisek požáru

Hasiči za použití „D“ hasícího systému likvidovali ohniska a kontrolovali termokamerou, pro zvýšení efektivity zásahu bylo použito i systému PRO/pak, který za pomoci smáčedla umožnil lepší hašení. Nasazení hasícího systém „D“, při zásazích na tyto a podobné události má velkou výhodu, výrazně šetří vodu při použití menšího průměru hadicového vedení, než je standardně používáno a tím je s ním i snazší manipulace v terénu.  

Po zhruba čtyřech hodinách byl proveden závěrečný průzkum a zásah byl ze strany hasičů ukončen. Díky rychlému a efektivnímu zásahu se rychle podařilo zastavit šíření ohně na blízké vzrostlé stromy a rostlý les, také byl uchráněn rekreační objekt, který se nalézal v blízkosti místa pálení a následného požáru.

Je dobře, že lidem není lhostejné, co se kolem nich děje, a tak díky včasnému oznámení na linku 150 se zabránilo velkým materiálním škodám.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník
Foto: ZLSS