Hasiči zasáhli včas, volal je všímavý soused

Hasiči zasáhli včas, volal je všímavý soused

Třemošnice – V sobotu 19. ledna čtyři minuty před pátou hodinnou ranní vyjížděli profesionální hasiči ze Seče a dobrovolná jednotka z Třemošnice k technické pomoci – otevření bytu v ulici Pod Sadem v Třemošnici. K události přijeli také policisté z místního oddělení a Zdravotnická záchranná služba z Chrudimi.

Jako první na místě události do 5 minut od oznámení byla dobrovolná jednotka, která měla místo zásahu hned vedle hasičské zbrojnice a následovaly příjezdy dalších složek.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že je jedná o osobu v bytě. Byt byl uzamčen a osoba naštěstí komunikovala. Hasiči navázali kontakt s osobou přes dveře a mezitím se policisté vydali pro klíč k příbuzným. Celá akce probíhala velmi rychle a byt byl brzo otevřen.

Po otevření se zjistilo, že uvnitř je jedna zraněná, imobilní osoba. Hasiči ji ošetřili a na transportní desce snesli a předali do péče zdravotníků.

Zásah byl poté ze strany složek integrovaného záchranného systému ukončen. Osobě se dostalo pomoci díky sousedovi. Ten slyšel tiché ťukání na topení, a poněvadž to není v noci normální, pojal podezření, že někdo volá takto o pomoc, tak se vydal hledat, kdo nebo co způsobuje tyto zvuky. Volání o pomoc se nakonec potvrdilo a díky jeho ochotě a iniciativě, byla osobě poskytnuta včasná pomoc díky jeho oznámení složkám IZS. Ještě jednou děkujeme.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník