Hasiči vyjížděli k neohlášenému pálení

Hasiči vyjížděli k neohlášenému pálení

Kubíkovy Duby – Ve středu 27. listopadu krátce po 14. hodině vyjížděli profesionální hasiče ze Seče se dvěma cisternami, dobrovolní hasiči z Běstvině, Třemošnice, Seče a policisté z obvodního oddělení Třemošnice k ohlášenému požáru statku v obci Kubíkovy Duby v místní části Skalka.

JSDH Běstvina

Po příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že se nejedná o požár statku, ani průmyslového objektu, jak bylo hasičům na tísňovou linku nahlášeno. Jednalo se neohlášené pálení klestí. Stoupající dým kouře ze silnice vypadal, jako by opravdu hořelo hospodářské stavení.

JSDH Seč

Na místo události byl vyslán vyšetřovatel požáru z Chrudimi, který následně rozhodl o řešení.

Hasiči Pardubického kraje již před šesti lety spustili speciální službu pro občany, firmy a právnické osoby, která by jim měla šetřit čas a finanční náklady. Pálení klestí v Pardubickém kraji lze hlásit elektronicky. Elektronický formulář občané najdou na webových stránkách HZS Pardubického kraje – https://paleni.izscr.cz/. Elektronický formulář občany sám navádí, co mají vyplnit. Po jeho odeslání se veškeré informace zobrazí obsluze operačního střediska hasičů na počítačích na příslušném místě na mapě. V případě nahlášen můžete volat také  na telefonní linky 950 570 113 či 950 570 213. K hlášení pálení nikdy nepoužívejte tísňovou linku 150!
Děkujeme!
Vendula Horáková, tisková mluvčí HZS Pardubického kraje

Text a foto: Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník