Jak fungují dopravní informace

Jak fungují dopravní informace

Události Online se snaží opravdu maximálně informovat o dění v Pardubickém kraji, části Středočeského a Vysočina kraje. Hlavní informovaností jsou také dopravní zprávy, které zasíláme naší soukromou a bezplatnou službou SMS SERVIS. Delší dobu se nás ptáte, jak vlastně informace o dopravě víme. Níže Vám napíšeme, jakým způsobem informace o dopravě zpracováváme.

Pokud se stanou nehody jako: střet se zvěří, náraz do lampy, boční nebo čelní střet, nedobrždění, a nebo jiné defekty, tak účastníci většinou nehodu oznámí na linku 158 Polici ČR, nebo na jinou potřebnou linku 155 či 150.

Na operačním středisku vytěží informaci od volajícího, co se stalo a kde. Tato informace, zejména se teď bavíme o dopravě, je následně zpracována a odeslána na Ředitelství silnic a dálnic České republiky dále jen ŘSD ČR do Národního dopravního systému ČR v Ostravě. Operátoři tam ji zpracují a vytvoří datovou zprávu. Ta následně je odeslána do Jednotného systému dopravních informací ČR a dál je odeslána odběratelům a médiím.

K nám přijde do schránky, kde je přeposlána na konkrétní telefonní číslo už rozšifrovaná. My ji otevřeme a předáme do služby SMS SERVIS, kde vybereme lokalitu, kam SMS patří. Následně ji všem kontaktům do dané oblasti rozešleme. Všechny tyto úkony jsou zpracovávány automaticky.

Spolupráce na odběru informací s ŘSD ČR je uzavřena smlouvou mezi oběma smluvními stranami. Je zapečetěná a obsahuje kulaté razítko.