FOTO/VIDEO: Dětský den v Kněžicích si užili nejen děti

FOTO/VIDEO: Dětský den v Kněžicích si užili nejen děti

Kněžice – V sobotu 10. června se obec Kněžice stala dějištěm výjimečného dětského dne plného zábavy a soutěží. Autodoprava Martin Brynych ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů Kněžice připravili akci, která potěšila jak děti, tak i dospělé.

Odpoledne plné soutěží a adrenalinových aktivit začalo v 14 hodin. Děti se mohly zapojit do různých her, včetně chytání vody do kbelíku, skládání modelů na čas, krájení mouky s rolničkou, slalomu na koloběžkách, jízdy s RC autíčky, skákání na nafukovacím hradu a slalomu v malém motorovém nakladači pod dohledem svých rodičů.

Nechyběla ani výstava hasičské techniky, kterou předvedli hasiči z Třemošnice, Ronova nad Doubravou, Kněžic a Vrdů. Navíc nechyběly ani veteráni, jako například Praga V3S s nástavbou fekálního vozu nebo Škoda 110L. Návštěvníci si mohli prohlédnout a vyzkoušet si ovládání těchto vozidel, přičemž každé vozidlo bylo pod dohledem zkušeného řidiče. Nejvíce zájemců se sešlo u Praga V3S, která se pro svou specifickou náročnost na řízení stala oblíbenou. Ženy se nestyděly před muži, a tak díky své kuráži ukázaly, že i ony jsou schopny stroj řídit.

Celé odpoledne probíhalo v soukromém areálu bývalého zemědělského družstva, což umožnilo účastníkům skutečně si vyzkoušet řízení různých vozidel. Kromě Praga V3S se v areálu mihly tahač DAF, cisternová automobilová stříkačka, dopravní vůz Avia, Škoda 110L, zahradní traktůrek s přívěsem, elektrokoloběžka a skútr. Pro ty, kteří toužili po neuvěřitelném výhledu, byl k dispozici 14 metrový vysoký nakladač, který nabídl pohled na celý areál.

I přes krátkou dešťovou přeháňku se účastníci nenechali odradit a shromáždili se v přístřešku, kde mohli nabrat nové síly. Celodenní občerstvení bylo zajištěno pořadatelem akce, Autodopravou Martinem Brynychem a sborem dobrovolných hasičů Kněžice, kteří se postarali o to, aby nikomu nic nechybělo.

Dětský den s Martinem se stal nezapomenutelnou událostí a všichni účastníci se již těší na další pokračování. Tato akce nejen přinesla radost a zábavu, ale také poskytla možnost pro děti i dospělé prožít den plný dobrodružství a vzpomínek na minulost.

Zdeněk Sasín ml., Události Online