Řidič neuposlech výzvy k zastavení vozidla

Řidič neuposlech výzvy k zastavení vozidla

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Chrudimsko – Řidič se zákaz řízení do března 2023. 

V pátek 4. února 2022 si policisté z obvodního oddělení Třemošnice v rámci hlídkové činnosti všimli projíždějícího vozidla zn. Ford Galaxy, o jehož řidiči díky místní znalosti věděli, že má platný zákaz řízení motorových vozidel. Za vozidlem vyrazili a řidiče chtěli zkontrolovat. Přesto, že použili výstražné zvukové a světelné zařízení společně s nápisem STOP, k zastavení vozidla se řidič neměl. Zhruba po 2 kilometrech jízdy nakonec ale zastavil.  

Po předložení dokladů policisté zjistili, že se opravdu jedná o šestačtyřicetiletého muže, který má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a to až do března 2023. Následné dechové zkoušce se podrobil, její výsledek byl negativní. Nepodrobil se ale ani orientačnímu testu na jiné návykové látky a nesouhlasil ani s lékařským vyšetřením spojeným s odběrem biologického materiálu. Policisté muži na místě zakázali další jízdu.

Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu maření úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

9. února 2022
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje