Spolehlivý internet od Tlapnetu je zárukou spolehlivého zpravodajství

Spolehlivý internet od Tlapnetu je zárukou spolehlivého zpravodajství

Dnešní doba se doslova hemží poskytovali internetu. Můžete si vybrat, kde chcete internet mít, jakou rychlostí chcete surfovat a kolik za to všechno budete platit. Způsobů připojení je hned několik – bezdrátově, kabelem, optickou nebo mobilní sítí, telefonní přípojkou a v neposlední řadě přes satelit.

Foto archiv společnosti Tlapnet s.r.o.

Internet patří už k téměř standardní výbavě domácností podobně jako televize, lednička či mobilní telefon. Ne vždy jsou ale odběratelé služeb spokojeni s tím, jak se k nim jejich poskytovatel chová, když se vyskytne nějaký problém, ať už s vyúčtováním nebo technický.

Naše zpravodajství Události Online funguje už téměř pět let s internetovým připojením od společnosti Tlapnet. Nikdy se nám nestalo, že bychom se setkali s nepříjemným zaměstnancem, ať už na telefonní lince či s technikem přímo u nás. Jen málokdy dojde k výpadku, většinou z důvodu výpadku elektřiny či silné bouřky. 

Foto archiv společnosti Tlapnet s.r.o.

Dříve jsme využívali připojení od společnosti, která připojovala zásadně přes kabelové televizní připojení. Tam sice byla nižší cena, ale také horší služby. Když došlo k výpadku během sobotního odpoledne, kontaktovali jsme zákaznickou linku, kde nám bylo řečeno: „Bohužel, takhle v sobotu Vám nejsem schopen nějak poradit nebo pomoct.” a hovor bez rozloučení ukončil. Situace se opakovala ještě dvakrát, až jsme spolupráci ukončili.

Pro společnost jsme rozhodli právě kvůli pozitivním ohlasům. Nejbližší sídlo je v Čáslavi, což je z Třemošnice, co by kamenem dohodil.

Co všechno na internetu funguje?

Veškeré příchozí a odchozí informace jsou pro čtenáře šířeny přes internet. Díky tomu můžeme od Ředitelství silnic a dálnic České republiky odebírat datové zprávy o dopravě, poté je rozšifrovat a dál přeposílat lidem prostřednictvím SMS SERVISu (službu zajišťuje společnost Vodafone) na sociální sítě a web. Toto všechno musí běžet 24/7 bez přerušení, abychom byli stále schopni informovat, co se kde děje. Nikdy nemůžeme vědět, kdy nastane nějaká mimořádná událost, jako například výjezd hasičů. Nejvíce zajímavá jsou pro čtenáře videa. V současné době nahráváme videa v kvalitě 4k – velikost videa je větší, ale záznam je kvalitnější.

Jak to všechno začalo?

Internetová společnost Tlapnet s.r.o. byla založena v roce 2004. Velkou výzvou bylo zavést internet do hůře přístupné oblasti Železný Hor. Však právě hory jsou velkou výzvou i pro mobilní operátory. Občas se najde sem tam hluché místo. Tlapnetu se podařilo pokrýt internetem oblasti se špatnou přístupností.

Nyní představuje oborově, organizačně, personálně a finančně prosperující telekomunikační firmu s vlastním týmem projektových pracovníků, správců sítě, systémových pracovníků, programátorů a techniků. V oblasti projektování datových a optických sítí, realizace dodávek připojení k síti internet a zajištění kompletního a včasného servisu představuje společnost Tlapnet s.r.o. přední telekomunikační firmu v České republice. V rámci vysoké odbornosti jednotlivých divizí je společnost schopna realizovat rozsáhlé a velmi náročné projekty.

Foto archiv společnosti Tlapnet s.r.o.

Kde všude můžete zákaznická centra navštívit?

K lidem mají blízko, a proto má společnost zákaznická centra v Přelouči, Světlé nad Sázavou, Poličce, Rychnově nad Kněžnou, Hradci Králové, Ústí nad Orlicí a v současné době mají i partnerské pobočky v Ledči nad Sázavou, Havlíčkově Brodě, Chotěboři, Světlé nad Sázavou, Bystřici nad Pernštejnem, Pardubicích, Hlinsku, Týništi nad Orlicí, Kolíně, Vysokém Mýtě a v České Třebové. Ještě aby ne, když k síti internetu je připojeno přes 45 tisíc spokojených zákazníků ve více než 800 městech a obcí.

Co dělat, když vypadne internet?

V první řadě zkontrolujte, zdali jde u vás elektrický proud. Vypněte a zapněte Wifi router, nebo zařízení vysílající internet. Pokud problém přetrvává, neváhejte a zavolejte nonstop linku na tel. Čísle 606 606 035. Není se čeho bát, hlavu nikdo trhat nebude. Jednou jsme také pomoc potřebovali. Hovořili jsme s ochotným technikem, který poradil, co a jak. Pokud by problém přetrvával, tak v nejbližší možné době k Vám operátor na lince vyšle technika. Ten pak následně vše na místě proměří a zkontroluje.

Doporučil byste internet od společnosti Tlapnet ostatním? Zeptali jsme se zakladatele Událostí Online Zdeňka Sasína ml.

„Ze své vlastní osobní zkušenosti, jak doma, tak u Událostí Online mohu poskytovatele vřele doporučit. Občas jsem narazil na negativní recenze od anonymů na internetu, ale za monitorem je každý generál. Nejlepší je společnost kontaktovat, a vše vyřešit. Je to lepší, rychlejší a má to smysl. Může se stát, že občas se něco rozbije. Dnes je to jen citlivá elektrotechnika, která se dá opravit nebo nahradit. Za mě musím společnosti poděkovat, protože díky jejich rychlému bezproblémovému internetu může fungovat můj splněný životní sen Události Online, a to nonstop.“

Text: redakce Událostí Online