TIP: O víkendu se rozsvítí vánoční stromy

TIP: O víkendu se rozsvítí vánoční stromy

Chrudimsko – O tomto víkendu budou v řadě měst a obcí se pořádat akce, kde se bude rozsvěcet vánoční stromeček. Události Online pro Vás zpracovaly přehled, kde můžete zažít hezký adventní víkend.

Chrudim  – Město Chrudim pořádá Rozsvícení vánočního stromu, a to v neděli 1. prosince od 17 hodin na Resselově náměstí v Chrudimi. Během odpoledne vystoupí taneční soubor „Koužky“ a zazpívají děti z místních mateřských škol. Přijďte na rozsvícení vánočního ANDĚLA splněných přání na arkádách renesančního Mydlářovského domu. Připraveny budou workshopy pro děti i dospělé. Připevnit své přání na křídla anděla můžete od 17 do 21 hodin.

Chrast  – Město Chrast vás zve na rozsvícení vánočního stromu na chrasteckém náměstí v sobotu 30. listopadu. Program začne v 17 hodin. Těšit se můžete na vystoupení ZUŠ Chrast – Pometla, připomenutí vánočních tradic, vystoupení MŠ Chrast – zpěváček. K zahřátí bude pro návštěvníky připraven svařák a detský punč.

Nasavrky  – V sobotu 30. listopadu vás město Nasavrky zve na náměstí před zámkem na Adventní jarmark a rozsvícení vánočního stromu. Od 14:30 si můžete přijít nakoupit drobnosti pro radost i vánoční dárky pro své blízké. V 16:20 hodin vystoupí pěvecký sbor ZUŠ a děti ze základní školy. V 17 hodin se pak rozsvítí vánoční strom a jeho kompletní vyřezávaný betlém, který představí jeho tvůrce Radek Smejkal.

Heřmanův Městec  – Turistické infocentrum a město Heřmanův Městec váz zve na Rozsvícení vánočného stromu, a to v neděli 1. prosince. Tradiční vánoční trhy jako každý rok začínají v 10 hodin. Od 14 hodin se budou pro návštěvníky zpívat vánoční koledy v podání místních škol a spolků. Hostem večera bude skupina České srdce. Vánoční strom se tradičně rozsvítí v 17 hodin.

Prachovice – Obec Prachovice pořádá Mikulášskou nadílku s překvapením, a to v sobotu 30. listopadu od 17 hodin před Jednotou na sídlišti Bučina. Drobné občerstvení bude zajištěno. Akce se bude konat za každého počasí. Na vidění s vámi se těší Kulturní komise Prachovice.

Míčov – Sušice – Obec Míčov – Sušice vás srdečně zve na rozsvícení vánočního stromu v sobotu 30. listopadu. Od 15 hodin se bude konat adventní koncert v kostele sv. Matouše. Od 16 hodin se rozsvítí vánoční strom před místním úřadem. Těšit se můžete na svařené víno, horký ovocný nealko nápoje. Zakoupit můžete různé vánoční dekorace, svícny, háčkované dečky, pečené čaje, perníčky. Přijďte společně s námi podpořit předvánoční atmosféru.

Třemošnice – Město Třemošnice Vás zve na tradiční zahájení adventního času a to v neděli 1. prosince od 15 hodin. Program začne vernisáží výstavy „Netradiční vánoční stromek“ v městské galerii. Od 16 hodin vystoupí na podiu na náměstí zpěvačka Anna Julie Slováčková s kapelou Aura. V 17 hodin proběhne nad hlavami návštěvníků očekávané rozsvícení vánočního stromu. Po dobu akce nebude chybět Mikuláš, adventní jarmark, vystoupení kapely Wječná žízeň. Tradiční pohoštění zajistí místní dobrovolní hasiči.

Žlebské Chvalovice  – Obec Žlebské Chvalovice Vás zve na Rozsvícení vánočního stromečku spojeného s mikulášskou nadílkou pro místní děti. Akce se bude konat v neděli 1. prosince od 16 hodin v prostranství před obecním úřadem. V rámci akce proběhne představení nového zásahového vozidla pro místní jednotku dobrovolných hasičů.

Běstvina  – Obec Běstvina pořádá pro obyvatele Běstviny, Vestce, Pařížova, Spačic a Rostejna Adventní setkání, které se bude konat v sobotu 30. listopadu. Těšit se můžete na prodejní výstavu s vánoční tématikou v prostorách zdravotního střediska, na setkání obyvatel na návsi u autobusové zastávky od 14 hodin a na slavnostní rozsvícení vánočného stromu a zahájení adventního času v Běstvině. Na setkání s vámi se těší zastupitelé obce, SDH Běstvina a Dětský klub Běstvina.

Seč – Na náměstí v Seči se bude v sobotu 30. listopadu konat od 12 hodiny vánoční jarmark. V 16 vystoupí dětský pěvecký sbor při ZŠ Seš pod vedením Jitky Klaudové s hudebním doprovodem Martinem Pecháčkem, Evou Pilařovou, Jiřím Beranem. Po rozsvícení vánočního stromu v 17 hodin dále k poslechu vystoupí Vladimír Hron.

Ronov nad Doubravou – V Ronově nad Doubravou se budou 30. listopadu na náměstí konat vánoční trhy. Stánkový prodej bude zahájen do 13 hodin včetně bohatého občerstvení. Od 14 hodin vystoupí dětské hudební vystoupení v kostele sv. Vavřince. Děti ze školky a základní školy společně se ZUŠ Heřmanův Městec. Od 15 hodin pak zahraje skupina Bartet vánoční koledy. Poté vystoupí mažoretky Rondo. Rozsvícení vánočného stromu bude v 16:30 hodin. Od 17 hodin se znovu bude v kostele konat adventní koncert. Smíšený pěvecký sbor Gaudeamus ze Světlé nad Sázavou zazpívá Rybovu Českou mši vánoční.

Luže – Město Luže vás zve na Vánoční jarmark a rozsvícení vánočního stromu v 17 hodin na náměstí Plk. J. Koukala. Těšit se můžete na stánkový prodej či ukázku řemesel.

Skuteč – Město Skuteč vás zve na Rozsvícení vánočního stromu, které se bude konat v sobotu 30. listopadu od 18 hodin na Palackého náměstí ve Skutči. Od 19 hodin proběhne slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Během akce můžete zakoupit vánoční punč, grog, trdelník a navštívit další stánky s jarmarečním zbožím.

Hlinsko – Město Hlinsko pořádá Mikulášsko vánoční jarmark od 12 hodin na námětí v Hlinsku. V 18 hodin proběhne rozsvícení vánočního stromu a připraven bude mikulášská nadílka pro děti. Akce se koná do 19 hodin.

Text: Události Online