Kamera, klapka a akce! Znělo v Seči

Kamera, klapka a akce! Znělo v Seči

Seč  – V minulém týdnu se stalo město Seč místem natáčení. Ve dnech 4. až 6. září se areál bývalého rekreačně vzdělávacího zařízení Junior centra stal dočasným domovem pro herce a filmovou techniku.

Polní kuchyně, stany, karavany, dodávky, náklaďáky s technikou a vybavením, dobová stará auta, maskéři, sklad oblečení a na 300 – 400 lidí se podílelo na výrobě filmu Zátopek. Půjde o životní příběh Emila Zátopka, který je zaměřen nejen na sport, ale bude zachycovat pohnutý, dramatický lidský osud.

Areál se tak vrátil do 40. let minulého století. Hlavní roli Zátopka ztvárňuje herec Václav Neužil a jeho manželku Martha Issová. Film režíruje David Ondříček.

Kvůli natáčení byla několikrát krátkodobě ulice Čs. Pionýrů uzavřena. Premiéra tohoto filmu je plánována v roce 2020.

Natáčení filmů v minulosti

Seč se i v minulosti stala vyhledávaným místem pro natáčení filmů. V roce 2015 se na břehu přehrady pod kempem natáčel film Rudý Kapitán. Je to česko-polsko-slovenský film režiséra Michala Kollára. Detektivní thriller odehrávající se v roce 1992 v rozpadajícím se Českoslovenku.

Roli detektiva Richarda Krauze ztvárnil polský herec a držitel cen za Nejlepšího herce Maciej Stuhr. Rudého kapitána – Vlastimila Miloučkého zahrál český herec Oldřich Kaiser.

V roce 1974 se na zřícenině hradu Oheb a okolí natáčelo filmové drama Robinsonka.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník