FOTO: Hasiči zasahovali u požáru pole

FOTO: Hasiči zasahovali u požáru pole

Heřmanice – V sobotu 20. července po 17. hodině vyjížděli profesionální hasiči z kraje Vysočina ze stanice Chotěboř a dobrovolné jednotky z Golčova Jeníkova, Habrů a z Pardubického kraje profesionální hasiči ze Seče a dobrovolné jednotky z Třemošnice, Seče a Běstviny k požáru obilného pole v obci Heřmanice.

Místo zásahu. Zdroj: HZS kraje Vysočina.

Místo požáru se nacházelo ve špatně přístupném terénu za přehradou Pařížov ve směru na obec Heřmanice.  K obloze stoupal velký sloup dýmu. Ten byl vidět na několik kilometrů daleko.

Po příjezdu hasičů na místo byly ihned zahájeny hasební práce. Díky velmi dobře zvolené taktice a rychlosti zásahu se podařilo rychle požár dostat pod kontrolu a zcela ho zlikvidovat za několik minut.  Shořelo přibližně 500×500 metrů a nasazeno bylo několik vodních proudů. Na pole přijel také traktor a ten začal se zaoráváním půdy, aby nedošlo k dalšímu šíření. Škoda na shořelé obilnině je 250 tisíc korun. Zbytek hodnoty pole byl uchráněn ve výši 1 500 000 Kč.

Na místě byli také policisté z obvodního oddělení Třemošnice, kteří předali místo události kolegům z Golčova Jeníkova z důvodu místní příslušnosti.

Příčina vzniku požáru je nyní předmětem šetření.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník