V Prachovicích se běželo pro Terezku

V Prachovicích se běželo pro Terezku

Prachovice – V sobotu 22. června zamířil závod 360° challenge do Prachovic za fotbalové hřiště. Jednalo se o charitativní běh pro Terezku.

Kdo je Terezka?

Terezce Knappové začal těžký boj na začátku života. Během těhotenství probíhalo všechno v pořádku. Při porodu ale lékaři nepoznali, že miminko v bříšku krvácí. Ztratila skoro všechnu krev, nedýchala a začal boj s osudem. Vyhlídky nebyly ze začátku vůbec hezké.

Když byl Terezce jeden rok, lékařka rodičům sdělila, že Terezka bude spastické vozíčkové dítě. „Vidíte sami, ona to prostě dá. Je to hlavně díky tomu, že makáme, máme lidi kolem sebe, jako jste vy. Díky moc.“ říká maminka Terezky se slzami v očích a Terezka stojí sama na nohou u mamky a taťky, směje se a tleská.

Od 9. hodin probíhaly registrace běžců a dopolední program, jako byla streetworkoutová exhibice, 360tka na nečisto, skákací hrad a občerstvení.

V 11 hodin byl odstartován závod. Byly dva okruhy, kratší na 3,6 km a delší 11 km. Běžet mohli dospělí, tak i děti společně.

Členky kulturní komise obce donesly domácí napečené dobroty do kavárničky, které snad přišly přítomným k chuti s ještě dobrou kávou. Výtěžek z prodeje byl věnován pro Terezku ve výši přes 5000 Kč. Startovné ze závodů bylo pro Terezku určeny taktéž.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník