Dva výjezdy v Třemošnici

Dva výjezdy v Třemošnici

Třemošnice – V neděli 9. září po 15. hodině vyjížděli profesionální hasiči ze Seče a dobrovolná jednotka z Třemošnice spolu se Zdravotní záchrannou službou a Policií ČR spolu k osobě, která se měla nacházet na pozemní komunikaci. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že osoba se na místě nenalézá a proto jednotka z Třemošnice provedla průzkum okolí. Osoba nebyla zjištěna a po dohodě s operačním střediskem hasičů se vrátila zpět na základnu.

Další výjezd na sebe nenechal dlouho čekat. Opět ve stejném složení záchranné složky vyrazili k osobě, která se měla nalézat nedaleko od místa první události, ale tentokrát se jednalo o osobu se zraněním vyžadující ošetření. Na místě se nalézala jedna osoba, která byla zraněna, ale odmítala ošetření a spolupráci. Navíc jevila známky opilosti či užití jiných návykových látek, a poněvadž byla nebezpečná sobě i okolí byla předána ZZS.

Podle informací z místa se mělo jednat o jednu a tutéž osobu, ke které se vyjíždělo již dříve. Podle svědků mohla být osoba pod vlivem alkoholu a byla vůči svému okolí i agresivní. I takovouto činnost mají ve svém popisu práce hasiči, kteří v neděli dvakrát vyjížděli od svých rodin právě pomoci druhému. I když osoba zatím způsobila jen újmu na zdraví jen sobě, mohla ve svém stavu způsobit třeba dopravní nehodu, nebo si způsobit vetší zranění a pak by následky mohly být daleko horší, tomu však naštěstí složky záchranného systému zabránily.

Text a foto: Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník