Otevření zrekonstruovaného náměstí v Nasavrkách

Otevření zrekonstruovaného náměstí v Nasavrkách

Nasavrky – Ve středu 4.října 2017 zažilo náměstí Nasavrky svou kolaudaci. Rekonstrukce náměstí probíhala od konce února tohoto roku a zahrnovala rekonstrukci kanalizace a poté kompletní rekonstrukce všech zpevněných ploch v prostoru náměstí. Obnovou prošly autobusové zastávky, osvětlení a novým výrazným prvkem je zde kašna.

O hudbu se po volné chvíle odpoledne postarala folkrocková kapela A. M. Úlet.

Při zahájení nechyběl doprovodný program zahrnující vystoupení mažoretek ze Sokola Chrudim. Po vystoupení nastoupilo krátké ohlédnutí se za přestavbou. Všichni účastníci rekonstrukce pak společně se starostou města Mgr. Milanem Chvojkou přestřihli pásku oficiálního otevření nové tváře nasavrckého náměstí.

Na řadu přišlo i vysvěcení od místního faráře Mgr. Pavla Čtvrtečky a zapění české státní hymny s velkolepým vypuštěním nasavrckých balónků.

Děti ze Základní školy Nasavrky předali panu starostovi dar v podobě nádherného dortu, ze kterého byl pan starosta opravdu naměkko.

Pěvecké vystoupení ZUŠ Slatiňany s pobočkou v Nasavrkách s názvem Červená Karkulka pod vedením Jiřího Korečka bylo vítaným zpestřením celého odpoledne.

Mateřská škola si s pomocí své učitelky připravila i básničku na počest náměstí.

Ve večerních hodinách proběhlo spuštění kašny, která hrála všemi barvami duhy.

O doprovodný program pro děti se postaral skákací hrad a malování na obličej. Nechybělo občerstvení a návštěvníci se mohli ohřát výtečnou medovinou z místního včelařského učiliště.

Otevření a zahájení provozu náměstí si nenechalo ujít na tři stovky přihlížejících.

Věříme, že nasavrcké náměstí nezažilo poprvé tak hojnou návštěvnost a jeho nová tvář bude budoucím generacím sloužit po dlouhá léta.

Text, foto, video: Tereza Mrázková, Události Online