FOTO/VIDEO: Na Seči se konal jubilejní 10. ročník Otužilci na Seči

FOTO/VIDEO: Na Seči se konal jubilejní 10. ročník Otužilci na Seči

Seč – V sobotu 3. února se pod Autokempem Seč Pláž uskutečnil jubilejní 10. ročník akce „Otužilci na Seči“. Tato oblíbená událost přilákala do Seče odvážné účastníky i řadu diváků.

Otužilci měli k dispozici zázemí v prostorách loděnice. Před ní byla pro návštěvníky připravena výstava fotografií z předchozích ročníků, nechyběly ani horké nápoje na zahřátí. Akci zahájila přivítáním všech účastníků Marta Hanková a starosta města Seč Marcel Vojtěch pozdravil plavce v krátkém projevu.

Letošní ročník přilákal takřka 50 odvážlivců, kteří se neváhali ponořit do částečně zamrzlé vodní hladiny, přestože teplota vody dosahovala ledových 3,2 °C a teplota vzduchu se držela kolem 6 °C. Na bezpečnost účastníků pečlivě dohlížela vodní záchranná služba z Chrudimi, jejich zásah naštěstí nebyl třeba.

Zatímco někteří otužilci vydrželi v ledové vodě několik minut, jiní se do ní vraceli opakovaně. Po osvěžujícím zážitku v přírodě se plavci přesunuli do kulturního domu, kde je čekalo občerstvení ve formě hřejivého guláše, čaje a kávy. K tomu nesměl chybět ani vynikající zákusek.

V sále kulturního domu účastníci obdrželi diplomy za jejich odvážnou účast. Marta Hanková poděkovala Hance Veselé, ostatním svým spolupracovníkům a za podporu města. Starosta jí osobně předal poděkování a vyjádřil vděk organizátorům za pořádání této tradiční události a předal knihu „Chrudimka – řeka tří přehrad“, do které patří i přehrada Seč. Dalším důležitým momentem bylo oficiální předání pořadatelství akce skupině „Otužilci Čáslav“, která převezme symbolickou štafetu a bude „Otužilce na Seči“ pořádat v dalších letech.

Text: Zdeněk Sasín ml.
Foto-video: Jiří Dolníček