Deníček hasičů: 2. den – neděle

Deníček hasičů: 2. den – neděle

V neděli se už naplno rozjelo hasičské soustředění. Dopoledne děti šly orientační závod, běhací člověče nezlob se. To bylo pro děti moc zábavné. Poté se konal běh básníků a vodní vybíjená.

Večer po večeři bylo pro děti připraveno letní kino. Zatím co se promítalo v letním kině, organizátoři potichu připravovali velké překvapení – bránu do světa filmů a pohádek. V tomto duchu se soustředění právě bude odehrávat.

Po pohádce přišla za dětmi profesorka Minerva McGonagallová se dvěma studenty. Ta jim sdělila, že pokud chtějí zažít velké dobrodružství, aby je následovali na místo určení.

Děti se přesunuly na přilehlé hřiště, kde cesta byla označena svícemi až došly ke vstupní bráně. Tam jim byla vysvětlena pravidla filmového a pohádkového světa. Za hudby Harryho Pottera pak každý prošel bránou a posadil se na lavičku.

Za stolem už čekal Albus Brumbál, profesorka a fláterníci. Ti přivítali všechny zúčastněné. Stalo se přesně tak, jak to ve filmu bylo. Po přečtení jména, se musel jmenovaný dostavit k Brumbálovi, posadit se na židli a na hlavu mu byl nasazen chytrý klobouk, který rozhodl o přiřazení do družstva dle barvy.

Po výběru děti prošly bránou zpět do našeho světa a chystaly se spát, aby v pondělí byly připraveny na cestu za dobrodružstvím.

Do Deníčku hasičů zapsal Zdenda Sasín ml.
FOTO: Severus Snape, Škola čar a kouzel Bradavice