FOTO/VIDEO: Bezpečné prázdniny se konaly v Třemošnici

FOTO/VIDEO: Bezpečné prázdniny se konaly v Třemošnici

Třemošnice – Kulturní komise města Třemošnice pořádala v rámci „Národních dnů bez úrazu“ akci s názvem Bezpečné prázdniny. Ta se konala ve středu 26. června na náměstí v Třemošnici.

Jak už název akce napovídá, jedná se o zpopularizování osvěty v oblasti bezpečnosti, cílené především na děti a jejich rodiče, hravou formou vědomostních a zábavných stanovišť, to vše za účasti složek Integrovaného záchranného systému. Každý účastník si odnesl patřičné informace a zajímavé zážitky. Připraveny byly odměny a bohatá tombola.

Této události se také účastnili policisté z místního oddělení policie, kde si děti mohly vyzkoušet neprůstřelnou vestu a helmu. Jednotka sboru dobrovolných hasičů návštěvníkům předvedla techniku a mladí hasiči poté dva požární útoky.

Pro děti byly dále připraveny dílničky, malování na obličej, divadelní vystoupení žáků čtenářského kroužku ZŠ a vystoupily mažoretky Silver Star Žleby. Ke konci dne se pak konala diskotéka.

Velkou radost měly děti, když hasiči stříkali proudy vody po požárním útoku, tak rozprášená vykreslila duhu a děti se osvěžily.

Po celou dobu trvání akce bylo zajištěno občerstvení, a vzhledem k vysokým teplotám přes 34°C hasiči několikrát kropili náměstí.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník