FOTO: Páteční den ve znamení nehod

FOTO: Páteční den ve znamení nehod

Chrudimsko – V pátek 17. května byl velmi rušný pro hasiče, záchranáře a policisty.

Pár minut před desátou hodinou se stala dopravní nehoda cisterny převážející cement na silnici 337 mezi Starým Dvorem a odbočkou na Podhradí. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Seče a dobrovolná jednotka z Třemošnice. Hasiči místo nehody zabezpečili, označili a provedli protipožární opatření a zároveň řídili kyvadlově dopravu po celou dobu činnosti jednotek a doby potřebné pro  vyšetřování dopravní policie. K události byla také přivolána Zdravotnická záchranná služba, protože řidič nákladního vozidla, ač neměl viditelná zranění a z vozidla se dostal sám, byl z nehody otřesený. Přibližně po dvou hodinách jednotky z místa odjely a vrátily se na základny. Cisterna zůstala ležet v příkopu na boku mimo komunikaci. V odpoledních hodinách na místo přijelo nákladní auto, aby přečerpalo cement z cisterny, a za pomocí autojeřábu byl vůz vytažen zpět na komunikaci.

Krátce před 12. hodinou se stala vážná dopravní nehoda osobního auta se zraněním, které při nehodě narazilo střechou do stromu a to na silnici 17 mezi obcemi Bylany a křižovatkou Nový Dvůr u Heřmanova Městce. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Chrudimi a Pardubic, dobrovolná jednotka z Heřmanova Městce a ZZS Chrudim.

Ve 12:36 hodin byl vyhlášen poplach profesionálním hasičům a dobrovolné jednotce v Seči k dopravní nehodě motorky a chodce v ulici U Hájovny v Seči. Na místo vyjížděla také ZZS Chrudim a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby z Hradce Králové. Ten přistál na příjezdové cestě k čerpací stanici v Seči. Místo bylo s opatrností průjezdné. K další události byla poslána profesionální jednotka HZS Seč a to k úniku nebezpečných látek – olejová skvrna na silnici v obci Bojanov.

Vrtulník LZS Hradec Králové a ZZS Chrudim.

Mezitím profesionální hasiči z Chrudimi a Pardubic a dobrovolná jednotka z Hrochova Týnce zasahovali u dopravní nehody nákladního auta na silnici 355 mezi obcí Hrochův Týnec ve směru na Přestavlky.

K dalšímu výjezdu byli profesionální a dobrovolní hasiči vysláni k technické pomoci, a to k prasklé vodě, která tekla po silnici v Seči. Kvůli této havárii se město ocitlo bez vody.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník