Den bezpečnosti se vydařil

Den bezpečnosti se vydařil

Ve čtvrtek 26. dubna se v areálu čáslavské pobočky Národního zemědělského muzea uskutečnil již 4. ročník Dne bezpečnosti. Akce je určena zvláště dětem ze základních, ale i mateřských a středních škol. Vstup je umožněn i široké veřejnosti. Ačkoliv v ranních hodinách počasí hrozilo i dešťovými přeháňkami, nakonec se nad programem slitovalo a děti si tak mohly užít celé dopoledne naplno.

V programu Dne bezpečnosti již tradičně představují svoji činnost jednotlivé složky Integrovaného záchranného systému. Děti tak měly i letos možnost seznámit se s prací, vybavením a technikou Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, ale také Záchranné zdravotnické služby nebo městské policie. Svoje stanoviště zde zřídil také Český červený kříž, Besip a Kryštof. V tomto roce se zde představili také studenti oboru požární ochrana čáslavské Střední odborné školy dopravní. Jako již tradičně největší zájem dětí vzbudily ukázky výcviku služebních policejních psů. Potlesk ale sklidila i jednotka policistů, kteří bez zavání vyřešili simulovanou potyčku mezi stoupenci dvou fotbalových klubů. Zájem byl také o simulátor nárazu v automobilu, který sem přivezli zástupci BESIPu.

Den bezpečnosti má za cíl šířit povědomí o práci příslušníků jmenovaných složek a upozorňovat děti na některá hrozící nebezpečí, včetně poskytnutí návodu, jak se jim vyhnout, či případně jak danou situaci nejlépe vyřešit.