Požár dřevěné stodoly v Heřmanově Městci

Požár dřevěné stodoly v Heřmanově Městci

Heřmanův Městec – V úterý 13. února krátce před 21. hodinou vyjížděli profesionální hasiči z Chrudimi, Pardubic a Seče dobrovolní hasiči z Choltic, Prachovic, Seče, Chrudimi, Heřmanova Městce a Načešic zasahovali u požáru dřevěné stodoly v Heřmanově Městci.

Při příjezdu první jednotky na místo byl požár ve třetí fázi, tedy již plně rozvinut. Hasiči nasadili nejen proudy vody k likvidaci požáru, ale i k ochraně okolních objektů, a to zejména objektu, ve kterém byli ustájeni koně a novostavbu, jež stála v těsné blízkosti.

Plameny, které kompletně zasáhly stodolu o rozměrech zhruba 14 x14 m, dostali hasiči pod kontrolu v 21.23 hodin a zcela byly zlikvidovány v 3.16 hodin. Následně hasiči rozebírali ohořelé konstrukce. Uvnitř stodoly se nacházely zejména zemědělské stroje jako mlátička, sekačka, brány, pluh, povoz za koně, ale i 40 tun slámy a uskladněno zde bylo i dřevo. „Hasili jsme ve velmi špatném terénu, hasiči se pohybovali v bahnu, které jim sahalo až téměř po kolena. Nad ránem nám už začal likvidaci požáru ztěžoval mráz,“ říká k požáru velitel zásahu ppor. Jiří Bureš z HZS Chrudim.

Na místě požáru byli na dohled do ranních hodin místní hasiči a hasiči z Načešic. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který nyní zjišťuje, co bylo příčinou vzniku požáru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 50 tisíc korun.

por. Bc. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Pro přehrání videa doporučujeme použít jiný prohlížeč než Google Chrome.

 

Heřmanův Městec – živě

Zveřejnil(a) Události Online dne 13. únor 2018

Požár hospodářského objektu Heřmanův Městec

V Heřmanově Městci bojuje osm hasičských jednotek s požárem hospodářského objektu, ve kterém se nalézaly koně. Jedna budova shořela úplně a u druhého se propadla polovina střechy. Koně odvedli hasiči do bezpečí.

Zveřejnil(a) ČT Severovýchod dne 13. únor 2018

FOTO: