Kvůli silnému větru vyjížděli hasiči k několika událostem

Kvůli silnému větru vyjížděli hasiči k několika událostem

Aktualizováno 14:51 hodin.

Avizovaný silný vítr meteorology dorazil do oblasti Železných hor. Hasiči mají od ranních hodin pořádně napilno.

Ráno v 7:01 vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Seč k technické pomoci – odstranění překážky do obce Mladoňovice. Dále pak byli ihned posláni operačním střediskem Pardubického kraje k další technické pomoci v 7:33 hodin do obce Petrkov k odstranění spadlého stromu. Přibližně hodinu poté byli vyslání k další technické pomoci do obce Libkov k odstranění překážky.

Zejména ke stejným událostem vyjížděli i dobrovolní hasiči. V 9:09 hodin vyjížděla jednotka sboru dobrovolných hasičů do obce Hrbokov k technické pomoci – odstranění stromu. V 9:15 hodin se rozezněla svolávací siréna v Třemošnici a v Běstvini. Hasiči vyjížděli k technické pomoci – odstranění spadlého stromu na dráty vysokého napětí o obce Běstvina. Tam bylo nutné vyčkat na příjezd pracovníků ČEZ Distribuce, aby odpojili příslušnou rozvodnou síť. Následně pak jednotka hasičů mohla začít s odstranění stromu za pomocí motorových pil. Jednotka JSDH Běstvina se poté přesunula z místa zásahu o kousek dál, kde byla umístěna elektrocentrála k zajištění elektřiny pro stroj na výrobu kyslíku pro pacienta.

V 9:23 hodin se rozezněla siréna na Seči a dobrovolná jednotka ze Seče zasahovala u technické pomoci – odstranění překážky ve Žďárci u Seče. Poté byla v 9 hodin a čtyřicet minut poslána k další technické pomoci – odstranění překážky v obci Hoješín. V 10:41 hodin byla vyslána profesionální jednotka hasičů Seč k technické pomoci – odstranění stromu v obci Hůrka a mezitím v 10:51 hodin vyjížděli znovu dobrovolní hasiči ze Seče k technické pomoci – odstranění stromu na silnici 340.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/ Chrudimský deník