V Ronově se o prázdninách objevili Eskymáci

V Ronově se o prázdninách objevili Eskymáci

Pod záštitou města Ronov nad Doubravou proběhly v červenci v areálu místní mateřské školy dva týdenní turnusy příměstského tábora s názvem „NA NÁVŠTĚVĚ U ESKYMÁKŮ“. Této akce se dohromady zúčastnilo 49 dětí z Ronova a blízkého okolí ve věku od tří do šesti let.

Příměstský tábor nabízí alternativu předškolní péče v době prázdnin. Letošní, již čtvrtý ročník, byl inspirován Eskymáky. Malí táborníci se během týdenního programu seznamovali se životem na severním pólu, vyráběli sníh, stavěli iglú a sněhuláky, hráli koulovanou, zkoumali vlastnosti ledu a vařili speciální čaj. Jako správní Eskymáci si děti také opekly rybu na ohni a v ledové vodě si vyrobily eskymácká trička. Na závěrečném pátečním rozloučení s táborem Eskymáci rodičům zazpívali Grónskou písničku a předvedli eskymácký pokřik a řeč.

Děkujeme městu Ronov nad Doubravou za umožnění realizace tohoto projektu, vstřícné jednání a pomoc při přípravě tábora a zázemí pro děti, všem rodičům a přátelům za úžasnou spolupráci, ochotu a pomoc. Zvláštní poděkování patří skautům za zapůjčení stanu a hospůdce U Vavřince a šéfovi Milanovi za skvělé pokrmy.

 

Jana K., Bára, Martina a Jana V. J