FOTO/VIDEO: Hasiči zasahovali u požáru bytu v Seči

FOTO/VIDEO: Hasiči zasahovali u požáru bytu v Seči

Seč – Poklidná noc ze soboty na neděli se změnila obyvatelům v Sídlišti 9. května ve zvuk houkání a blikání modrých světel. V bytovém domě ve čtvrtém patře byl ohlášen požár.

V 3:01 hodin vyjížděli k požáru profesionální hasiči ze Seče a Chrudimi s plošinou a dobrovolné jednotky ze Seče, Prachovic, Třemošnice, policisté z obvodního oddělení Třemošnice a Zdravotnická záchranná služba z Chrudimi.

Jednotky hasičů za použití 1C proudů ihned začaly s hašením. V domě byla odpojena elektřina a plyn. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v půl čtvrté ráno. Hasiči k bytovce přistavili plošinu, která se vztyčila nad střechu, a za použití termokamery kontrolovali skrytá ohniska v bytě, vedlejších prostorách a na střeše.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim
V Seči u Chrudimi v neděli 2. června časně ráno, přesně v 3.01 hodin zasahovali hasiči u požáru bytu ve 4. patře výškové budovy. Evakuováno muselo být 10 osob. Jedna osoba utrpěla popáleniny a byla předána do péče zdravotnické záchranné službě. Požár se podařilo hasičům dostat pod kontrolu v půl čtvrté ráno a zcela zlikvidovat o hodinu později. Na místo se dostavil i vyšetřovatel, který zjišťoval příčiny vzniku požáru. Podle slov vyšetřovatele byla příčinou vzniku požáru s největší pravděpodobností nedbalost – odhozený nedopalek cigarety. Škoda byla předběžně vyčíslena na 700 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 4 miliony korun.
por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Požár zničil celý byt a okolní byty byly vystaveny účinkům sálavého tepla z požáru. Byty dole poškodil účinek stékající hasební vody. Zřízena byla dálková doprava vody z nedalekého hydrantu.

Hasiči zachránili jednu osobu, která byla popálena a předána ZZS a 10 obyvatel bylo evakuováno.

Na místo se dostavil vyšetřovatel požárů, Kriminální služba policie ČR a specialista Institutu ochrany obyvatelstva HZS ČR Lázně Bohdaneč. Ještě v 11 hodin jsou na místě jednotky provádějící dohled nad požářištěm

Výše škody a vznik požáru je nyní předmětem šetření.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník