FOTO: Hasiči zasahovali u požáru lesa

FOTO: Hasiči zasahovali u požáru lesa

Zbyslavec – V neděli 31. března v podvečer všímaví lidé diskutovali na sociální síti Facebook, zda-li není nad obcí Žlebské Chvalovice požár lesa. V tu chvíli byl na zahradě v Ronově nad Doubravou pan T. Procházka a viděl, že něco hoří. „Ještě jsem si dělal srandu, že už dlouho nevyjížděli hasiči. Netrvalo ani pět minut a spustila se siréna.“ dodává.

V 19:32 hodin se skutečně rozezněly sirény, a ze svých základen vyjížděli profesionální hasiči ze Seče a dobrovolné jednotky z Třemošnice, Ronova nad Doubravou a policisté z oddělení Třemošnice k požáru lesa.

Místo zásahu se nacházelo za obcí Zbyslavec ve stráni v lese směrem dolů ke Žlebským Chvalovicím. Hašení požáru bylo obtížné, protože hořela příkrá stráň, a navíc se stmívalo. Požár byl přibližně 200×120 metrů.

Místo zásahu:

Hasiči za použití proudů C a D dostali požár pod kontrolu přbližně po dvou hodinách. Poté byla provedena kontrola zbytků ohnisek za pomocí termokamery. K místu zásahu se dostavil také vyšetřovatel požárů. Ten celý zásah a způsobené škody zadokumentoval. Příčina vzniku požáru byla údajně po pálení klestí.

Text a foto: Zdeněk Sasín ml., Jaromír Stehlík ml., Události Online/Chrudimský deník