FOTO/VIDEO: Díra v ledu nestačila

FOTO/VIDEO: Díra v ledu nestačila

Seč – Počasí v únoru je plné sychravých a studených dnů spojených s občasnou vrstvou sněhu. Ta je ideální např. pro jízdu na běžkách, ale v sobotu 2. února 2019 tomu bylo díky manželům Martě a Tiborovi Hankovým a dalším odvážlivcům jinak. Na pláži pod autokempem se konal již 5. ročník otužilců na Seči.

Celá akce se uskutečnila od 14 hodin. Marta Hanková se ujala slova a přivítala všechny přihlížející. Úvodem popsala, jak se ona a její rodina k otužování dostali, a seznámila veřejnost s pravidly otužování.

Pak se většina přemístila blíž k vodě, kde byla do ledu vyřezaná díra obdélníkového tvaru. Do ní byl umístěn žebřík, tudíž se jednalo o jakýsi bazén. Tento rok se k otužování přidali další odvážlivci. Někdo se na tuto akci připravoval koupáním ve studené vodě, ale našli se i tací, kteří se na místě rozhodli jít do vody bez jakékoliv předešlé přípravy.

Ještě před samotným koupáním se pořizovaly společné fotografie, kde bylo zachyceno 22 otužilců. Tedy nejvíce od počátku této akce. Pak už konečně následoval vstup do vody.

V připraveném bazéně bylo doslova narváno. Nikdo nepředpokládal takový počet odvážlivců. Někteří se do vody dokonce vrátili ještě jednou.

Na tento ročník se přišlo podívat na více než 150 návštěvníků, což je obrovský úspěch. Už teď se všichni těší na další ročník, protože ledové počasí je pro koupání nejen Ľadových medveďov ze Slovenska naprosto ideální.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník