„Žlebské Chvalovice“ jsou zpět!

„Žlebské Chvalovice“ jsou zpět!

Žlebské Chvalovice – Dnešní den 12. ledna 2019 se stal milníkem požární ochrany v obci, okrese i kraji. Aktuální povětrnostní situace zaměstnává hasiče z celého okolí a díky skoro kalamitní situaci blížící se apokalypse z Biblických rozměrů, bylo nutno povolat i jednotky, které se doposud nepřihlásily o život. Toto je případ jednotky ze Žlebských Chvalovic, která povstala jako Fénix z popela a ve vteřině před dvanáctou zasáhla a zachránila tak nespočet životů a materiálních hodnot.

Na první pohled se zdá, že spousta jednotek je spících, ale některé jen čekají na svojí příležitost! Ta nastala dnes. Jednotka vyjela k polomu stromu (odhadem velitele sekvoj stáří 600 let), se kterým se musela vypořádat. Jednotky z vyššího stupně disponují ultramoderními technologiemi (motorové pily), ale bohužel na tyto novinky zatím nedosáhneme, ale i tak jednotka, za použití jednomužných věcných prostředků se dokázala s nastaveným problémem vypořádat… Krev, pot, to bylo to, co pohánělo silné muže z Železných hor v boji s mocnými nástrahy přírody. Divá, hladová a krvelačná zvěř vůkol hluboko ve svém teritoriu, ukrutný orkán, arktický mráz a osamocení, to byly další karty, se kterými se snažila příroda hrát, ale trumfy měli ve svých rukou hasiči. Byl to velký boj, ale jednotka zvítězila.

Přírodní živel byl podroben a zlomen, i mocná příroda se musela sklonit před hasiči ze Žlebských Chvalovic. Dnes už tuto jednotku musí každý respektovat a brát na vědomí, neb je zcela zásadní pro plošné pokrytí a ochranu obyvatel obce.
Toto vše je důkaz pro všechny další jednotky, že když vytrvají a bojují, jejich příležitost přijde!
Musí šanci chytit, nepustit a vydržet! Žlebské Chvalovice jsou zpět!

Tímto bych chtěl poděkovat Všem, kteří dnes nasadili své životy ve prospěch Všech občanů.

Luboš Sobotka,
Velitel jednotky