Čáslavští se postavili proti vypouštění balónků s přáními Ježíškovi!

Čáslavští se postavili proti vypouštění balónků s přáními Ježíškovi!

Čáslav – Také v Čáslavi proběhlo slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Nové vedení radnice ale řešilo a úspěšně vyřešilo nečekaný problém. Část veřejnosti se totiž postavila proti vypouštění balónků s přáními Ježíškovi!

A to přesto, že balónky s přáním pro Ježíška jsou v tomto případě plněné héliem a neosvětlené otevřeným ohněm, takže nehrozí jejich vznícení. Jsou z přírodního kaučuku a 100% biologicky rozložitelné. Bylo jich připraveno 300 kusů. O jejich vypouštění bylo dopředu informováno řízení letového provozu Letecké základny Čáslav a také sám Ježíšek.

Přestože vypouštění balónků s přáními Ježíškovi bylo zakomponováno v původním programu, čáslavské vedení reagovalo na nesouhlas části veřejnosti a od tohoto záměru bylo odstoupeno. Plnohodnotnou náhradou byl pohádkový ježíškovský pošťák, který dopravil přáníčka Ježíškovi.

Děti zapsaly na kartičky přání a pošťák potvrdil převzetí dopisu pro Ježíška speciálním vánočním razítkem. Při zpěvu koledy děti Ježíškovi zamávaly, životní prostředí bylo ušetřeno a hlavně byla zachována radost dětí.

Vladimír Havlíček