Marcela Březinová zazpívala v kutnohorském Dačického domě

Marcela Březinová zazpívala v kutnohorském Dačického domě

Kutná Hora – Marcela Březinová, dáma s hlasem Janis Joplin a vizáží Annie Lennox, zazpívala v kutnohorském Dačického domě. Během večera plného humoru, dobré pohody a především hudebních lahůdek s ingrediencí blues a rocku, jí hudebně doprovodil Petr Ožana.

Zpěvačka, skladatelka a pedagožka Marcela Březinová se narodila 18. listopadu 1960 v Podbořanech. Proslavila se jako vokalistka v avantgardní kapely OK band. Poté se vydala na sólovou dráhou – spolupracovala se skupinami S. L. S. Leška Semelky a Yandim bandem Slávka Jandy. Zpívala také v jazzovém klubu v Karibiku.

Mezi její nejznámější písně patří Snad za to může láska, Duha, Hádej nebo Na kopcích. Je zajímavé, že část dětství prožila v Libyi, kde chodila do americké klášterní školy. Její otec tam pracoval jako zubař, matka byla letuškou.

Marcela Březinová je vždy plná úsměvů a nenahraditelného osobního kouzla. A to přes tragédie, které ji potkaly v osobním životě. „Láska může za všechno a říkám si to pořád“, naráží na text jednoho ze svých nejznámějších hitů. A dodává: „Láska a nenávist, to je bílá a černá. To jsou věci, které se v životě permanentně střídají.“

Vladimír Havlíček

Marcela Březinová zazpívala v kutnohorském Dačického domě