Táborový deníček hasičů z Třemošnice

Táborový deníček hasičů z Třemošnice

Zbýšov – Každým rokem se v autokempu Zbýšov koná hasičské soustředění hasičů z Třemošnice. Ubytování je zajištěno v malých chatičkách. Každý den budeme přidávat jeden příspěvek z uplynulého dne. Týdenní seriál bude pro Vás od 18.8.2018 do 25.8.2018.


7. Den – pátek 24.8.2018

Tento den byl docela klidný. Děti si celý den hrály a netrpělivě čekaly na večer. Po večeři se něco připravovalo u stanu. Po večeři proběhlo vyhlášení nejlepších týmů a výsledků. Každý dostal odměnu, diplom a něco hezkého na památku. Když padla tma, přišel mezi děti Svatý Florián a každému poděkoval za týdenní věrnost a za plnění úkolů.

V sobotu dopoledne probíhalo pakování a odjezd zpět do Třemošnice. U místní hasičské zbrojnice se pak děti s rodiči přívítali.


6. Den – čtvrtek 23.8.2018
Ráno po 7 hodině se děti nasnídaly, upravily, oblékly do táborových triček a vypravily se společně s vedoucími směr Čáslav.
V Čáslavi všichni nasedli na vlak a s přestupem v Kolíně a v Lysé nad Labem dojeli až do Milovic, kde na ně čekal zábavný park Mirakulum.
Děti se rozdělily a vyšly s vedoucími vstříc novým zážitkům a za dobrodružstvím. Celou prohlídku parku táborníci zakončili ve vodním světě, který byl součástí Mirakula.
Cestou zpátky některé zmohla únava a tak cestu ve vlaku prospali.
Výlet se dětem moc líbil a i přes velké teplo si ho všichni užili. 😉😊
Kamča Petružálková, programový vedoucí soustředění


5. Den – středa 22.8.2018

Středa – Návštěvního dne bylo třeba. Dopoledne šly děti do lesa a hrály postřehový závod. Úkolem bylo zaškrtnout co nejvíce obrázků, které po cestě viděli. O kousek dál se střílelo ze vzduchovky. Po namáhavém dopoledni nesměl chybět vydatný oběd. Odpoledne bylo vyhrazeno návštěvám rodičů. Na děti se přijela podívat většina. Když odjeli, některým se stýskalo a aby zahnaly smutek, malovaly skleněné vázičky. Den byl zakončen promítáním filmu.


4. Den – úterý 21.8.2018

Od rána probíhaly jednotlivé hry. Děti soutěží v šesti disciplínách – skok do dálky, vrh koulí, šipky, lukostřelba, zásah do branky a ve hře Mölkky. Během dne se ještě zdobily batikovaná trička. Bylo teplo a děti s vedoucími se šli zchladit k vodě. Nesměla chybět večerní pohoda a to promítání film Špunti na vodě.

I VEDOUCÍ SE MUSÍ TROŠKU POTRÁPIT. 🙂 


3. Den – pondělí 20.8.2018

V pondělí dopoledne děti hrály běhací hru Carcassonne, ve které stavěly hasičárnu, hasičské auto, vybavení hadice apod. Stavěli z 5 surovin jako voda, plech, hlína, plast a dřevo.

Odpoledne jsme byli u vody. Pak se hrál orientační závod s mapou po Zbýšově. Děti odpovídaly na otázky a hledaly, co měli. Večer bylo promítání v letním kině. Tentokrát se promítala pohádka Zvonilka a ztracený poklad.


2. Den – neděle 19.8.2018

Neděle je od slova nedělat. Program byl tedy klidný. Dopoledne děti hrály hry. V programu bylo batikování triček. Přes poledne nesměla chybět pauza. Odpoledne děti se zkušeným vedoucím vyrazili na místní rybník s raftem. Vešlo se jich tam 12. Část se koupala a část hrála míčové hry nebo karty. Pak následovala večeře a hra Večerníčky. Ve vymezeném prostoru v lese byly na stromech a zemi cedulky s večerníčky. Děti tak ve čtveřicích vybíhaly a hledaly. Ten, kdo našel první měl bod. Po příchodu zpět do kempu bylo pro děti připraveno překvapení. Letní kino!! A ne jen tak obyčejné. Připraveno bylo občerstvení a něco na zub. Promítala se pohádka Čertoviny. Večer kolem 22. hodiny se pak děti připravovaly na spánek a usnuly s pocitem krásné prožité neděle. 

Pohádka je pohádka ale únava zvítězila. 🙂 


1.Den – sobota – příjezd do tábora
Hasiči s dětmi a vedoucími dorazili do tábora. Začalo vybalování věcí a předávání chatiček pro děti. Mezitím, co se děti seznamovaly s prostředím, vedoucí postavili sezení a stany. První den byl volnější, aby děti měly možnost se seznámit. Nejvíce se všichni těšili na večer, kdy přišel Svatý Florián – patron hasičů a přenechal vzkaz, kam děti mají jít. V lese se pak konal obřad pasování. Každý slíbil věrnost Floriánovi a dostal barevnou kartičku. Ta potom dětem ukázala, do jakého družstva budou přiřazeni.