Čtvrtý ročník „pálení čarodějnic“ v Čáslavi

Čtvrtý ročník „pálení čarodějnic“ v Čáslavi

Čáslav – Čtvrtý ročník „pálení čarodějnic“ v Čáslavi proběhl v pondělí 30. dubna 2018 v areálu bývalých kasáren Prokopa Holého.

Vše bylo odstartováno čarodějnickým pochodem s lampiony od Otakarovy bašty do areálu kasáren. Akci zahájil místostarosta města Daniel Mikš špatnou zprávou: „Volali jsme do Austrálie, ale bohužel kapela AC/DC nemohla do Čáslavi dnes přijet. Ale mám pro vás zprávu dobrou, ostravská kapela AC/CZ nás neodmítla!“ Zpráva to byla opravdu dobrá, protože AC/CZ je pokládána za nejlepší AC/DC revivalovou kapelu v ČR.

Po zahájení vystoupil, především u dětí oblíbený, Michal Nesvatba. Následovali Poutníci a akce pokračovala zapálením vatry s „čarodějnicí“. Na závěr zahrála již zmiňovaná revivalová kapela AC/CZ.

„Filipojakubská noc“ se podle množství návštěvníků a jejich ohlasů povedla, poděkování patří Městu Čáslav, které vše zorganizovalo, organizacím Zálesák a Pionýr a všem dobrovolníkům. Pionýři a zálesáci odvedli velký kus práce, bylo vidět, že jim nechybělo nadšení a chuť udělat něco pro ostatní. Čtvrtý ročník „pálení čarodějnic“ potvrdil, že tato tradiční akce byla v Čáslavi úspěšně obnovena.

Vladimír Havlíček