Odpoledne patřilo dětem

Odpoledne patřilo dětem

Třemošnice – V sobotu 10. března pořádala kulturní komise města Třemošnice akci karneval.

Před 14. hodinou se začali děti, rodiče a prarodiče scházet v kulturním domě. Na parketě pak pobíhaly děti v maskách princezen, šerifů, spidermanů, berušek a dalších stvoření.

Programem provázeli tři aktéři – Pepa, Iva a Honza i s hudebním doprovodem. Hrály se písničky zejména pro děti, protože právě jim patřilo odpoledne.

První soutěží pro nejmenší děti bylo stavění komínů z kostek na čas a pro ty větší stavění kostek do tvaru pyramidy. Následovaly soutěže o nejlepší tanečníky, navíjení papírových motýlů na provázku a předávání prstýnků pomocí vařečky. Všichni byli za vynikající výsledky ohodnoceni lízátkem s logem města nebo bonbónem či omalovánkou. Mezi jednotlivými soutěžemi hrály písničky, na které děti mohly tančit. Aktér Honza jim předvedl tanec „pečení štrůdlu“. Ten si všichni moc užili.

Ke konci programu si společně děti v maskách se svými rodiči zatancovali mazurku.

Během celého odpoledne bylo nabízeno lehké občerstvení, cukrová vata. Na druhé straně sálu se prodávaly nafouknuté balónky héliem.

Po dvouhodinovém představení byl program ukončen a děti domů odcházely s dobrotami a zážitkem hezkého prožitého odpoledne. Zdeněk Sasín ml.