Maturitní ples Střední zemědělské školy Čáslav

Maturitní ples Střední zemědělské školy Čáslav

Čáslav – Maturitní ples tříd 4.A a 4.B Střední zemědělské školy Čáslav se konal 17. února v hotelu Grand. Nechybělo předtančení, slavnostní nástup studentů a studentek a samozřejmě ani slavnostní přípitek a zašlapávání šerp.

„Kdo by si pomyslel v září 2014, že nám ty čtyři roky tak rychle utečou,“ povzdechla si při zahájení večera jedna ze studentek. „Vzpomínám na naše rodiče, kteří nám při špatných známkách hrozili domácím vězením, sebráním kapesného a podobnými tresty,“ dodala s úsměvem. Další student poděkoval třídním učitelům Mgr. Milanu Mikeskovi, Ing. Vladimíře Uhlířové, řediteli školy Ing. Jaromíru Horníčkovi a především rodičům!“ A dále dodal: „Držte nám palce, při maturitě to budeme potřebovat.“

Střední zemědělská škola v Čáslavi je příspěvkovou organizací zřízenou Středočeským krajem na dobu neurčitou. Zajišťuje výuku oborů agropodnikání, ekonomika a podnikání, zemědělec a farmář. Předloni byl otevřen nový obor – veterinářství. Na škole vyučuje sedmnáct učitelů v jedenácti klasických třídách, osmi odborných učebnách a třech učebnách počítačových. Potřebám studentů dále slouží aula, knihovna a hřiště s umělým povrchem. Součástí školy je domov mládeže a školní jídelna.

V pořadí již 64. Maturitní ples čáslavské zemědělky se vydařil, studentům a studentkám přejeme úspěšné zakončení studia maturitní zkouškou a vydařený start do profesního života.

Vladimír Havlíček