V Seči se dočasně uzavřelo infocentrum a knihovna

V Seči se dočasně uzavřelo infocentrum a knihovna

Seč – Turistické informační centrum a knihovna, která je součástí, přerušila dočasně svůj provoz 25. ledna z důvodu plánované rekonstrukce.

V plánu je vybourání některých příček, odstranění současné podlahy a mříží v oknech. Prostor dříve jako pobočka spořitelny. Zásadní změnou bude nové umístění obslužného pultu, vestavěná skříň a nový nábytek. V prostoru pod okny přibydou police, aby se více využil prostor. Díky přestavbě bude více místa pro personál. „Zmenšíme prostor pro veřejnost, protože není potřeba prostor pro dvacet lidí, když tu obsluhuje jenom jeden člověk,“ říká manažer rekreace Mgr. Jan Zikmunda.  Návštěvníkům bude k dispozici oddělný stůl, kde bude umístěn počítač a druhá polovina poskytne prostor pro psaní pohledů. Přesné datum dokončení rekonstrukce není stanoveno, pouze plánováno na duben tohoto roku.

Ani v kempu se nezahálí. Tam probíhá rekonstrukce sociálního zařízení a pánských sprch. Na budově je částečně dodělána fasáda z minulého roku. Pánská část je laděna do světle modré barvy a část pro ženy v barvě růžové. V prostoru kempu jsou nově vybudovány tři nové terasy pro mobilní dům nebo maringotku.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník