Vánoční jarmark na zámku i v podzámčí ve Slatiňanech

Vánoční jarmark na zámku i v podzámčí ve Slatiňanech

Slatiňany – V sobotu 9. prosince pořádalo město Slatiňany a Státní zámek Slatiňany Vánoční jarmark na zámku i v podzámčí.

Návštěvníci si mohli v areálu na nádvoří a v Jiráskově ulici a u kostela zakoupit něco dobrého k jídlu a pití. Prodejci nabízeli opravdu široký sortiment vánočního zboží. Vánoční ozdoby byly vystaveny v zámecké galerii, kde byla možná výroba na přání. Hned vedle bylo možné nahlédnout do vyzdobené kuchyně.

V zámku probíhaly vánoční prohlídky. Ty vedly historickým zámeckým interiérem s vánoční výzdobou a připomínaly dny, kdy na zámku trávila nejklidnější svátky v roce rodina knížete Auersperga. Návštěvníci tak měli možnost se seznámit s tím, jakým způsobem se Vánoce na zámku slavily. Pod stromečkem tak viděli, co bylo dřívějšími dárky.

Během dne nechybělo vystoupení trubačů a několik vystoupení hudebního divadla Liborštumpf hraje. Děti mohly vidět maňáskové divadlo s pohádkami Na zámku straší a Vánoce na zámku. „Zcela mimořádně se konal koncert Pěveckého smíšeného sboru Bartoloměj v kostele sv. Martina,“ řekl kastelán Jaroslav Bušta.

Text: Zdeněk Sasín ml., Události Online
Foto: Michal Kropáček, Události Online