Požár traktoru s vlekem na slámu

Požár traktoru s vlekem na slámu

V úterý 1. sprna 2017 krátce před 16. hodinou vyjížděli profesionální hasiči ze Seče, z Chrudimi a dobrovolné jednotky ze Slatiňan, Seče a policisté z Heřmanova Městce k požáru traktoru s vlekem na slámu, čtyř přilehlých stromů a pole u silnice III. třídy 34013 mezi obcí Mladoňovice a křižovatkou na Petříkovice.

Traktor s hořícím vlekem stál na silnici v blízkosti lesa a stromů. Na místo přijel nakladač, který slámu rozhrnul na pole a hasiči tak mohli pokračovat v hašení ohně. Bylo velké štěstí, že řidič soupravy nezajel do lesa, kde by se mohl požár rozšířit.

Díky rychlému a profesionálnímu zásahu hasičů se jim podařilo dostat ohnisko rychle pod kontrolu a zabránit tak šíření na přilehlý les a obilné pole. Hasiči za použití termokamery zkontrolovali, zdali jsou ohniska skutečně uhašena.

Příčina vzniku požáru byla technická závada.

Hasiči už v minulosti hasili podobný požár 19. července 2016, na silnici II/340 nedaleko místa požáru u Mladoňovic. Tam došlo s největší pravděpodobností k úletu žhavého karbonu z traktoru na balíkovou slámu.

Zdeněk Sasín ml., Události Online